keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Nyt valittajat, turpa kii!

Nonii, nyt tulee kyllä raskas päivitys ja olen hyvin pahoillani. Kyllä tajuan sen, mut en vaan voinut kiusaukselle mitään.

Nyt rakkaan suomen negatiivarit kuunnelkaapahan hetki itseänne, will ya????
Viikon sisään kaksi aihetta on pyörinyt uutisissa.. Rasismi ja ne parat lomamatkalaiset jotka selvisivät lento-onnettomuudesta.. VOI RAUKKOJA!!!!!  Siis hyvin ikävää.. Hyvin hyvin ikävää että, koko vikaa ei voitu ennalta arvata, jotta teitä olisi ollut vastassa untuva peitot sekä gourmet ruoka-annokset!!

Saanen lainata iltalehteä:
Ala-arvoista ruokaa

Samaraan jumiin jääneille matkustajille luvattiin ilmaista ruokaa ja juomaa. Lämpimän ruuan piti saapua iltakymmeneltä, mutta se tuli vasta aamukolmelta.
- Meille tarjottiin lentokoneaterialliset venäläistä lihamössöä. Aika harva siitä piti, mutta ei meillä ollut muutakaan
- Ajattelimme, että vihdoin saamme kunnon aterian. Mitä vielä, saimme keksejä ja mehua. Kuka nyt sellaisella elää, hän pohtii tuohtuneena.
- Siellä me makasimme kylmällä lattialla, joukossa oli myös yksi raskaana oleva nainen ja lukuisia lapsia. Peitot ja tyynyt saimme ottaa mukaamme koneesta, jos niitä ohuita huopia nyt voi sellaisiksi edes kutsua, Ahoranta-Juurakko tuhahtaa.
Niin, oikein tuhahtaa hän!!!!!
Siis, aivan varmasti lennon henkilökunta ja Finnmatkat ihan tahalteen pilasi jengin loman ja teki pakkolaskun.. Sit niil salee oli viel läjä ruokaa jossain taka varastossa, mut ihan vaan tällästä lehdissä dissausta tavoitellen, ne pimitti niitä! Lennätti päikalle vaan ne keksit  ja mehut, ala-arvoset ruoka-annokset, meidän yltäkylläisyyteen tottuneille raukoille, jotka juuri olivat selvinneet vakavasta tilanteesta pelkällä säikähdyksellä.
 Mut onhan se nyt epäreilua, koska tyhjästä on paha nyhjästä.. Näitten asiakaspalvelijoiden, jotka muuten oli juuri kokenut saman säikähdyksen, olis varmaan täytynyt alkaa muuttuu lihakimpaleiksi..
 Mistä tuli mieleen kultaset muistot työ öistä lentokentällä cafe picnicissä.. Yks kerta eräs asiakas ihan välttämättä halusi tilata kaveriltani paahtopaisti patongin. Noh, miedän kuorma oli myöhässä ja kaikki paahtopaistit oli loppu. Yritettiin siinä sitten ystävällisesti selitellä tilannetta että, nyt oli vähän niinku vaikee saada paahtopaistia.. Ei auttanut, listassa luki paahtopaisti patonki. Tovin väittelyn jälkeen, kaveriltani ehkä vähän palo käpy ja se alkoi pinnistelee. Sillee ihan punasena ja puskui haha.. Asiakkaan ilme vähän hämmentyi. Kaverini toisti kyseisen muuvinsa ja vielä kyypertyi lattialle vähäks aikaa. Nousi sitten hetken päästä pokkana ylös ja pahoitteli kauniisti, koska ei kyennyt muuttumaan paahtopaistiksi. Itsellänihän oli naurussa pidättelemista, mutta asiakas tuhahti ja lähti lätkimään. 
No tulikohan palautetta? Tuli. "Mailman huonoimmat asiakaspalvelijat" :D 
 Mä haluisin uskoa että, tää koko negatiivisuus kuva on myös lehdistön syytä. Ja että, ne poimi vaan joukosta ne saatanan valittaja negatiivarit. Mä toivon että, suurin osa "loukussa" olleista matkustajista on tajunnut olla kiitollisia hengissä säilymisestään. Myös osannut kiittää henkilökuntaa, jotka ovat saaneet vaivalla pienet murkinat paikalle. Tajunneet olevansa kumminkin suomalaisia, jotka hoidetaan aivan sata varmasti kotiin heti kuin mahdollista. Iltalehdessä joku myös valitteli, koska työpäivä, sekä lapsen koulupäivä oli jäänyt väliin. Voi kyynel! ;( "Lomamatkamme oli pilalla"
Mites sitten olis tää uutinen: "Vajaat 300 henkilöä sai surmansa lento-onnettomuudessa. Lennonjohto ei halunnut tuottaa asiakkaillensa lattialla nukkumisesta (pelkillä ohkaisilla vilteillä) sekä useiden tuntien nälässäolosta johuvia draumoja. Olivat he kumminkin maksaneet lomamatkstaan."
 Noin, siitä olis vasta riemu ratkennut lehdistölle.. Mutta olispahan Finnmatkojen asiakaspalvelu imago pysynyt puhtoisena.
 Nyt kun miettii... Varmaan yli puolet tän maapallon ihmisistä ei ole edes kuullut sanaa lomamatka (millään kielellä). Sama määrä jengii olisi mailman onnellisimpia kekseistä ja mehusta.. Edes joka toinen päivä. Saatika sitte että, ne pääsisi töihin tai kouluun.. Edes joka toinen viikko. Tai jos ei pääsis (tai kuuluis siihen suomen laiskajengiin) töihin, olisi heille silti taattuna kuukausi raha elämistä varten. Sekä ilmaiset lääkärikäynnit ja sen sellasta. Kyllä te tiiätte suomalaiset.
 Kaiken lisäksi samaan aikaan pyörii keskustelut rasismista. "Eka ne tulee tänne, käy meidän ilmaiset koulut, nauttii meidän tuistamme, kasvattaa varallisuuttaan meidän työpaikoilla ja sitten muuttaa pois maksamasta meidän verojamme. Vain parin rasistisen mummon takia."
 Varmaan kukaan, kuka ei ole joutunut kokemaan pakon saattelemana syrjintää erillaisuuden ja kielitaidottomuuden takia, ei tiedä miltä se tuntuu. Eli kaikki lottovoittaja suomalaiset. 
 Minulla on eräs ystävä, suomessa syntynyt, tajuttoman kaunis, täydellisen suomenkielen osaavaa, koulussa sekä harrastuksessaan menestynyt, hyvä käytöksinen, tumman tukan, ruskeet silmät ja ärsyttävän täydellisen ympärivuotisen brunan omaava puoliksi egyptiläinen, puoliksi suomalainen. Jopa hän on kokenut rasismia ja tulistuu aina aiheesta keskustellessa.
 Vaikka sitä ei olisi ollut paljoa, se silti tuntuu pahalta, joka kerta. Ni saatika ne kaikki jotka ovat joutuneet jättämään kotimaansa, kulttuurinsa ja siinä samassa yrittää opetella uutta kieltä (mikä muuten ei oo niitä mailman helpoimpia) Sitten vielä tulee nää suomalaisuuden perikuvana itseään pitävät huutelemaan, tökkimään ja haukkumaan.. Luuletko, että tuntuu kivalta? Ja että, sen voi ohittaa vaan olkia kohauttamalla ja yrittää olla välittämättä?? Luuletko?

 Mä tiedän et, tätä tekstii lukee pääosin mun kaverit ja tuskin kukaan heistä on hirveesti eri sävelillä mun kanssa. Eli sinäänsä turha saarna.. Mut mun oli vaan pakko saada tää mun sydämmeltä. 
Me tänään puhuttiin vähän kiitollisuudesta. Haluisin nyt pyytää kaikkia katsomaan ympärilleen..... Noin, nyt toivoisin että, osaisitte arvostaa joka ikistä asiaa minkä näätte. Varsinki sitä vesilasia nenäsi edessä. Sit seuraavaksi niitä asioita elämässäsi mitä et just nyt nää, mutta tiedät niiden olemassa olosta. Oikeesti ihan pieni hetki vaan olkaa kiitollisia siitä, mitä teillä on.
Eiks vaa et, yks kaks kotiin unohtuneet lapaset tai liian vähän akkuu sun älypuhelimessa ei ärsytäkkään niin paljoa :)
Tarkoituksena ei ole tuottaa huonoa omatuntoa siitä mitä on.. Todellakaan! ihanaa et teil on ne, mitä teil on! Mä rakastan mun älypuhelinta <3 Mutta yritän parhaani muistaa olla kiitollinen siitä.
Mut kuhan jengi alkais enemmän kelaa että, meidän maailma, eikä aina vaan että, meidän suomi. Ja jos joskus tulee tilanne missä voit auttaa, vaikka vaan olemalla ystävällinen ja avulias maahanmuuttajalle, ni ole kiltti ja tee se. Et menetä mitään ja karmakin sen ku vaan paranee!!

Oikein hyvää päivänjatkoa :)
Ystävällisin terveisin Jenni



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti